divendres, 7 de novembre del 2008

Recursos sobre enllaç químic

Els videos estàn molt bé. ARA JA M'HA QUEDAT CLAR ELS ENLLAÇOS QUÍMICS !
Us deixo un link d'una plana web. Aquesta plana hi trobareu la taula periòdica i molta informació sobre cada element químic. Ja hem direu alguna cosa.

- http://www.edu365.cat/batxillerat/ciencies/taula/

També us deixo una plana web sobre els enllaços químics. Està molt bé.

- http://www.escolapia.net/caldes/webciencia/jramoneda/index.htm

8 comentaris:

Josep Romero ha dit...

Bona feina Joan!! Continúa així. Ei! els altres preneu nota!!

marçal ha dit...

Els vídeos estàn bé i s'entenen be i la cançò es divertida.

Segarraaa! ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ORIOL ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Segarraaa! ha dit...

M'ha agrada força la cançò, i els vìdeos han estat bè.
El vìdeo d'anglès m'ha agradat.

Percert, he tingut bastans problemes a l'hora de pulicar el comentari.

Fins demà!

Àngela ha dit...

Estan molt bé el exercicis o activitats que hi han en el primer enllaç !!

Anònim ha dit...

Ben portat, Joan! Uns comentaris didàctics del jefe, però. La taula conté molta informació d'ampliació. Consulteu-la per curiositat i veureu que pocs elements són natius de forma aïllada o l'estructura cristal·lina o els estats d'agregació a temperatura ambient. El tema d'estructura electrònica i orbitals és excel·lent i excessiu. Però com el coneixement no ocupa lloc...qui diu covards! Les definicions estan rebé.

Anònim ha dit...

Aquí, el jefe, de nou. Sobre la presentació de l'enllaç químic: bona, PERÒ rebatré amb fermesa la ressenya que se'n fa de L.C Pauling quan es diu que va guanyar dos cops el premi Nobel però només un cop en relació a la seva professió i s'especifica, que aquest premi no relacionat amb la seva professió de científic és el de la Pau!!! Nonono. Anem a pams. L'adquisició de coneixement, per molt que el coneixement en sí mateix no sigui ideològic (i fins i tot això és discutible, ens posiciona en el mon i influeix en les nostres vides com a ciutadans d'aquest mon. Deixant de banda la poesia, vull remarcar que l'adquisició d'un coneixement té necessàriament conseqüències i per tant cal posicionar-se èticament i política. És per aquest motiu que Pauling, coneixedor de l'energia atòmica fins el punt que va ser proposat per Oppenheimer, científic director del projecte Manhattan que portà als USA a construir la Bomba, com a director de l'àrea química del mateix projecte, refusà i s'oposà activament a l'ús de l'energia nuclear. Aquest posicionament ètic i polític, propi de tot científic, li valgué a Pauling el seu segon Nobel. El primer, el de Química, li vingué per les seves aportacions al coneixement de l'estructura de la matèria. En quin se l'honorà més com a científic?
I ara una mica més d'enllaç. En aquesta presentació hi trobareu tot de coses que no treballarem aquest curs, com els nombres d'oxidació i l'electronegativitat, però no us matarà llegir-ho. Els apartats referents als tipus d'enllaç i les seves propietats són molt bons resums i us els recomano. Apa.