dissabte, 15 de novembre del 2008

PRÀCTICA DE LABORATORI: SOLUCIONS ELECTROLÍTIQUES

Per què no s'encèn la bombeta quan posem només aigua al got? Però a les pel·lícules sembre hi ha una noia que s'electrocuta amb un assecador a dintre de la dutxa? Què és el que passa?

Per què sí s'encèn quan afegim sal (NaCl)? Recorda, si posem més sal la bombeta s'encèn amb més força.

Per què hi ha un clau que sempre fa bombolles? És sempre el mateix clau? Què són aquestes bombolles?

Recorda: respon a aquestes preguntes enviant un comentari a aquesta notícia. Es tracta d'una feina individual o per parelles.

41 comentaris:

jorgina ha dit...

-En la primera pràctica la bombeta estava conectada directament a la pila per dos cables de coure, i com que el coure és conductor, l'energia de la pila de 4,5 volts l'hi arribaba bé i la bombeta s'encenia, de manera que en proporcionava llum.
-En la segona pràctica constaven de 3 cables de coure, un got ple d'aigua i la bombeta. On un cable anava de la bombeta al got d'aigua, on allà hi havia un altre cable que esconectava a la pila, i a l'altre extrem de la pila hi havia un altre cable enllaçat amb la bombeta. La bombeta no s'encenia pel fet de que la pila tenia pocs volts, però en el cas de que la pila tingues més volts, la bombeta s'hauria encès perquè l'aigua és conductora i l'energia passaria per allà perfectament.
-En la tercera pràctica, constavem de dos cables, que en l'extrem de cada un hi havia un clau i amb un got d'aigua barrejat amb 3 cullerades de sal. Els dos cables estaven agafats a la bombeta, però cada un estava agafat a un costat de la bombeta i la part on hi tenien el clau estava dins del got. La bombeta s'encenia una mica pel fet de que l'aigua és conductora i la sal, que és clorur de sodi també. També és veu que el pol negatiu que va directament a l'aigua amb sal formula una espècie de espuma blanca a causa de ser el pol negatiu.
-En la quarta pràctica constem de tres cables: dos d'ells tenen només un clau en una de les puntes i l'altre té un clau en cada punta. També constem de una pila de 4,5 volts i dos gots amb aigua i tres cullerades de sal a cada got. On en la pila estaven conectats dos cables per la part en que no hi tenien els claus, i la part on hi tenien els claus anava cada un en un got. A continuació l'altre cable anava cada part del clau en un got. De manera que el cable conectat en el pol negatiu de la pila, la part que estava en el got amb el altre cable fa bombolles.I el cable conectat en el pol positiu de la pila, la part que estava en el got no feia bombolles i en el cable que estava en el mateix got, que era la part negativa per dir-ho d'alguna manera, era la que feia bombolles. De manera que sempre era el pol negatiu el que fa bombolles.

CONCLUSIONS: De tots aquests 4 esperiments podem concloure que:
-Quan unim la bombeta amb aigua, no s'encen.
-Quan unim la bombeta amb aigua i sal, sí que s'encen.
-Quan unim aigua i claus, no s'encen.
-Quan unim l'aigua i electricitat, sí que s'encen.
-Quan unim aigua amb claus i electricitat es produeixen bombolles, a causa de la disolució de l'aigua que hi ha al costat.

nunu ha dit...

Hola Georgia; ici el jefe. No puc més que exclamar què desagradable la cosa aquesta amb la que t'identifiques! Allà tú ma petit, però, lleig, lleig. I anant a les pràctiques, el comentari és massa descriptiu i confús alhora. El que exposes com a conclusions són, de fet, els resultats i les conclusions, quan les dones, estan en la sopa de lletres de metodologia amb la que construeixes el cos del comentari. Si tens temps, torna-ho a probar, sintetitzant. Això de l'energia que passaria per allà perfectament... Electrolits, ions, anions, cations, ànode, càtode, metalls, no-metalls, enllaços...on? on?

Anònim ha dit...

-En el primer cas, la bombeta no s'encenia perquè el número de Volts de la bombeta era inferior a la capacitat de volts del secador, aixó explicaria perquè el contacte entre un secador i l'aigua fa que una persona es pugui electrocutar.

- Quan hi hem afegit la sal (NaCl), la bombeta s'ha encès perquè la sal és una bona conductora de l'electricitat.

- La clau que sempre produeix bombolles és aquella del pol negatiu que causa una dissolució provocant aquestes bombolles.Sempre serà el clau del pol negatiu el que provocarà l'espuma.

Mireia ha dit...

La Raquel Guil i la Mireia Martínez
- En el primer experiment la bombeta no s’encén perquè no hi ha prous volts en la pila per poder encendre la bombeta a través de l'aigua.
I per això la noia que esta dins la banyera s’electrocuta perquè el assecador te molt més volts que la pila.
- Quant hi afegim sal a l'aigua, això fa que es desfaci i es separi en ions de sodi i clor i llavors com hi han més ions el corren passa més bé i arriba a la bombeta, per això quant més sal hi afegim més ions hi haurà per tant més bé passarà el corrent elèctric.
- El clau que sempre fa bombolles es el que està connectat al pol negatiu, i amb la conació que es transmet entre els dos cables, que cada un està connectat a un pol diferent, fa que hi hagi una manifestació del electrons dins l'aigua i crea aquestes bombolles.

Júlia Rooig! ha dit...

-La bombeta no s'encenia perquè tenia molt poca potència. En canvi el secador conté molts més volts que la bomebta i per tant com que l'aigua és conductora l'energia fa que la noia s'electrocuti.

-Perquè quan és líquid o gas en un compost es converteix en un ió que treballa amb -1, és a dir, es fan sals ja amb ell, i en general les sals conduïxen bona electricitat, tal és el cas del NaCl.

-A la pràctica vam veure que el clau del pol negatiu sempre desprenia bombolles, perquè és el que semre porta la càrrega eletrica negativa el clau que desprén les bombolles sempre és el que té càrrega negativa. Les bombolles que desprenien eran gassos.

Per tant podem definir com electrolits substàncies que el disoldres a l'aigua es trenquen amb petites pàrticules que transporten càrregues electriques.



MARTA FERNÁNDEZ FERNÁNDEZ
JÚLIA ROIG SELLERS
3r D'ESO "A"
TRIPLETA "B"

Jovééé! ha dit...

-Quan la bombeta, per una banda estava connectada a la pila mitjançant uns cables de coure, (metàl•lic), i per una altre, aquest mateix cable metàl•lic estava endinsat dins un got mig ple d'aigua, vam poder observar que la bombeta no s’encenia. I en canvi a l'escena de la pel•lícula on la noia és dutxava i amb un assecador s'electrocutava. El perquè és aquest: la bombeta de la qual disposàvem, no tenia prous volts o prou corrent elèctric com perquè un got mig ple d'aigua ens pogués donar la suficient energia com per poguer-se encendre. En cambi, un assecador, té molta més quantitat de volts i molt més corrent elèctric que la bombeta que vam utilitzar a la pràctica. A conclusió d'això, sabent que l'aigua no és conductora, que no deixa passar el corrent elèctric, i que la bombeta tenia molts pocs volts, podem arribar a la conclusió de que era totalment impossible de que la bombeta s’encengués amb aquelles condicions.

-En segon lloc, vam provar de fer el mateix, però en lloc de tenir aigua sola dins el got, hi vam afegir sal per formar una dissolució. D'aquesta manera, vam observar que a l'introduir-hi els dos cables de coure (metàl•lic), la bombeta s’encenia. Això s’esdevé a causa de la Sal que hi hem afegit. L'aigua i la Sal es dissolen i formen una "dissolució homogènia", és a dir, no es diferencia un component de l'altre. La dissolució l’anomenem Clorur de Sodi (Sodi (Na) "metall" Clor (Cl) "no- metall"). I l'enllaç de dos elements metalls i no- metalls se’n diu enllaç iònic, d'aquesta manera, quan un metall i un no- metall entren en contacte amb l'aigua, es separen i passen a ser ions, Na+ (catió) i Cl- (anió). Els ions són grups d'àtoms amb càrrega elèctrica, per tant aquesta càrrega elèctrica que obtenim, serà la suficient com per encendre la bombeta. I com més ions hi hagin, és a dir, com més Sal hi afegim, més càrrega elèctrica hi haurà, per tant, més llum farà la bombeta.

- En la última pràctica vam veure que els claus, a través d'energia, reaccionaven fent bombolles dins l'aigua. El cable estava connectat en el pol negatiu i per l'altre banda, endinsat en el got d'aigua. Això feia que el corrent elèctric que li proporcionava la pila, és manifestés (en forma de bombolles) dins l'aigua. És a dir, les càrregues negatives (els electrons) que deixava anar el pol negatiu de la pila, van passar pel cable de coure fins arribar a l'aigua i crear energia en forma de bombolles.

-Laiona. ha dit...

-no s'encen perquè la pila no te suficient energia com per fer qe la bobmeta s'ensengui a partir de l'aigua i la pila.
-La noia de la peli s'electrucuta ja que el votatge de l'endoll és molt més fort i es capaç de conduir l'electricitat fins a l'aigua.
-S'encen perquè la sal barrejada amb aigua es conductora, i com més sal hi afegim més conductivitat hi ha.
-I amb els claus el que passa és que el clau que va connectat a la banda negativa de la pila és el que reacciona fent bombolletes, ja que el ferro i l'aigua amb sal més l'electricitat que condueix el propi clau el fa reaccionar.


Laia Val
3r ESO "B".

Alexia Cuadrado ha dit...

1.La bombeta no s’encén perquè no hi ha suficient voltatge a la pila amb 4,5 volts no és suficient. En canvi el assecador te més volts que la pila i al caure a l'aigua, com que aquesta és conductora de la corrent s'electrocuta.


2.La bombeta s’encén ja que al afegir-hi sal (NaCl)estem afegint electròlits que són unes substàncies que en dissoldre’s a l'aigua es separen en forma de petites partícules que porten carrega elèctrica(ions).Aquets electròlits venen del sodi, com que l'aigua és conductora quants més ions i afegim millor circularà la corren.


3.El clau que fa bombolles és sempre el mateix, el que està connectat al pol negatiu ho fa perquè és una reacció al pas dels electrons i aquestes bombolles que s'alliberen són gasos.





ALEXIA CUADRADO I LAURA SALVADOR.

Anònim ha dit...

1.-Perquè l'aigua no transmet la corrent, donat que no hi han ions dissolts per on es puguin transmetre el corrent elèctric.
El que passa a les pel·licules és que el corrent elèctric té molt voltatge i molta intensitat permetent passar la corrent de forma forçada.

2.-Perquè el NaCl(clorur sòdic)en dissolució aquosa es separa en Na+ i Cl-(ions);també anomenats electrolits.
Així doncs, la corrent podrà passar perquè l'aigua conté aquests ions.
Quants més ions dissolts hi han, el corrent passa amb més facilitat i per tant la bombeta sencen més.

3.-Perquè es tracta del clau que conté el pol negatiu(càtode). Els electrons surten del càtode i desdoblen la molècula de l'aigua en ions d'hidrogen i ions -OH(ions hidroxils). Com els ions d'hidrogen són negatius(H+)es dirigeixen cap al pol negatiu(càtode) i s'alliberen en forma de gas.
Sí, es sempre el mateix clau(el clau que conté el fil elèctric negatiu).
Aquestes bombolles, com ja he dit, són formades per gas hidrogen.

EDGAR CERVANTES I LLORENS
3r E.S.O "A"

David Prieto ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
David Prieto ha dit...

1.- Perquè l'aigua no transmet corrent, ja que noté ions dissolts per on es transmet el corrent elèctric.
El que passa en les pel·lícules és que el corrent elèctric prové de una font d'energia amb un voltatge molt més alt, com és el cas del secador.

2.- Perquè la bombeta s'encén quan afegim (NaCI), ja que estem possant electòlits que són unes substàncies, que quan tenen contacte amb l'aigua es separen en petites pertícules, que porten carregues elèctriques "ions". Contra mes ions hi han dissolts la bombeta sensen milllor.

3.- El que passava amb els claus era que havia un que feia bombolles, era del del pol negatiu, les bombolletes que feia el clau eren gasos.

Lluís Silva i David Prieto
3r E.S.O "A"
tripelta C

Anònim ha dit...

-En la pràctica del laborartori de les solucions electrolíques; la pila que utilitzavem, estava conectada a traves de 2 cables a la pila de 4 volts i mig. Aquests cables, com la majoria, estan formats de 2 materials, coure i recobriment de plàstic, que fan que l'electricitat passi per el coure i que al tocar el cable amb els dits, no ens passi la corrent gràcies al recobriment de plàstic, que actua de manera aïllant. Així que la bombeta s'encen de manera normal, proporcionant una llum equivalent als volts que té la pila.

-El segon experiment, haviem de observar si s'encenia la mateixa bombeta, connectada a la pila de 4,5 volts, però aquesta vegada posant un dels cables dins de l'aigua. No s'encen la bombeta, perquè els volts de la pila (4,5) no tenen la suficient potència per tal de fer que s'encengui, pero si fos, per exemple, si un assecador, com que conté més volts; el posesim a dins de l'aigua i algú s'estiguès banyant, s'electocutaria fàcilment.

-En el 3r experiment, a l'aigua hi vam afegir NaCl, és a dir, clorur sòdic. NaCl(units per enllaç iònic(metall+ no-metall)), amb el contacte amb l'aigua es desfà en 2 ions monoatòmics --> Na+ --> Cl-, anomenats també: electrolits.
en aquest cas, al posar els cables a dins de l'aigua amb NaCl, la bombeta si que s'encenia, perquè com l'aigua es conductora, si hiha aquests ions, la corrent elèctrica, passa amb més facilitat, per tant, com més ions, més llum produirà la bombeta.

-En el quart experiment, connectem als cables amb pinces "cocodril", un clau a cada pinça, i vam posar els cables altre cop a dins de l'aigua. Es podia observar que l'aigua canviava de color i que un dels 2 cables, feia una mena de bombolletes blanques. Això passava perquè, el cable estava connectat al pol negatiu- de la pila, i el corrent carregat d'electrons(e-) que passava per el coure fins a l'aigua, feia que arribès fins a l'aigua formant aquestes bombolles blanques, formades per gas. Sempre succeeix en el pol negatiu.


Marta Puerto
3r "A" d'ESO
Naturals
Josep Romero
VORAMAR

Loora ! ha dit...

-En el primer, la pila estava conectada per dos cables, la pila era de 4'5 volts i aquests 4'5 volts no eren suficients perque la bombeta s'encengues, la bombeta evidenment no es va encendre.
Segur que moltes vegades ens han dit que anéssim amb compte si teniem un secador a`la mà que aquest no toqués l'aigua, ja que el asecador te molts més volts i aixó podria provocar que ens electrocotessim-
-Al segon, em afegit 3 cullerades de sal a l'aigua, ben barrejades, i això, fa que nla bombeta s'encengui, ja que la sal es conductora.
-Dels dos cables, hi penjava un cable de cadascún d'ells, i n'hi havia un que sempre feia bombolles, aquest clau que sempre bombolles, era el que estava conectat al pol negatiu de la pila, i les bombolles aquestes es provoquen a causa de la dissolució que tenim, d'aquesta manera ara ja sabem que el calu que farà sempre les bombolles, sera el que sempre estigui conectat al pol negatiu de la pila.

Judiiiyt !! =] ha dit...

1. No s'encen la bombeta quan està nomès amb aigua perque la pila és de baixa intensitat encanvi el secador com que te molta més potencia i més volts doncs s'electrocuta. El que passa és que com que l'aigua és conductora i el secador te molts més volts és produeix una descarrega electrica.

2. Perquè la sal ajuda a que l'ectrcitat i les carreges electriques passin amb més facilitat.
I a mesura que hi afegim més sal la intensitat de la bombeta augmantera.

3. Com podiem observar a les pratiques el pol negatiu era el que estava conectat amb el clau que feia bombolles i s'oxidava.
Com ja sabem l'estructura de l'aigua té dos pols un negatiu i un positiu i el negatiu amb negatiu provocava aquesta reacció de bombolles. Aquestes bombolles que provocava eran gassos i com podiem obseravar sempre era el clau que estava conectat al pol negatiu i el pol positiu no porvocava cap afecte.

Raulitooo.# ha dit...

-Nosaltres a la pràctica feiem servir una pila de 4.5 volts per això no s'encenia la bombeta. En canvi un secador o una estufa per exemple, necessita 220 volts(en el cas de l'astufa)per fer que funcioni. Per tant com que l'aigua és conductora l'energia fa que la gent a les pel·licules(o no pelicul·les) s'electrocuti.

-La bombeta s’encén quan afegim sal(NaCl), quan fem això estem afegint electròlits, que són unes substàncies, que quan tenen contacte amb l'aigua es separen en petites pertícules que porten carregues elèctriques, anomenats ions. Contra mes ions hi han dissolts per l'aigua,la bombeta sensen milllor.

-El clau que fa bombolles sempre serà el mateix. És el que està conectat al pol negatiu, ho fa perquè té càrrega negativa. Tot seguit surten les bombolles, que desprenen gassos.


Raul Roman
3r E.S.O "A"
Tripelta C
Josep Romero
Voramar

LAURA :) ha dit...

- En el primer cas, la bombeta no s'encén perque el voltage(4.5) es menor que el voltatge de un secador, per aixó a les películes la noia s'electrucuta , perque l'aigua es conductora i el voltatge es major que el de la pila.


-La bombeta s'encén perque al afegir sal, tambè hi afegim electrolits (substancia que es descompon en ions, particules carregades electricament), que quan es dissolen en líquids (aigua del got)permet que l'energia passi a través d'ells. Per aixó , quan hi posavem sal, la bombeta s'encenia perque hi ha ions i l'aigua es conductora. Quan més sal li afegiam més s'encia la bombeta, perque a la vegada també li afegiem més ions i més carrega.


-El clau que fa bombelles es sempre el mateix, el que està conectat a el pol negatiu, i les bombolles que sortien del clau conectat al pol negatiu eren gasos.

MIREIA MADRIGAL I LAURA BRAU de la classe de 3r D'ESO "B"

Segarraaa! ha dit...

- Al primer cas, la bombeta no s'ensen perquè no tè ls suficients volts per poder encedre's. Per aixó la noia s'electrocuta a la banyera, perquè supera els seus bolts.
- Quan afegim sal a l'aigua, i posem els cables, podiem comprovar que s'ensenia perquè la sal és bona conductora de l'electricitat.
- El clau qe fo bombolles, és el qe està onectat en el pol negatiu, i fa encendre la bombeta.


Anna Segarra Llagostera
3r d'ESO
Tripleta A

#Luuuz :) ha dit...

-En la primera practica, vam agafar un got amb aigua i tres cables de coure, un anava de l’extrem de la bombeta fins a la pila, l’altre de sota de la bombeta fins a l’aigua, i l’últim anava de l’aigua fins a la pila. Si els cables del got es tocaven, la bombeta, s’encenia, però si no es tocaven(que era aquesta la practica) la bombeta, no s’encenia.
Si l’aigua es conductora de l’electricitat, perquè no s’encén la bombeta?
Perquè, la bombeta, que vam utilitzar nosaltres nomes tenia 4,5 volts, i es molt difícil, que amb poca potencia es pugi encendre la bombeta.A les pel•lícules la noia s’electrocuta perquè el assecador te mes voltatge.

-En la segona practica, vam fet exactament el mateix que en la primera, però, en el got vam fer una dissolució de 3 cullerades de sal(NaCl) i aigua.
La bombeta s’encenia una mica, per el fet de que la sal dissolta es conductora. Si agüéssim aplicat mes sal al got, la bombeta, s’agüés encès molt mes, es a dir, que la sal influeix en el fet de que la bombeta s’encengui.
La sal es conductora nomes quan esta dissolta en aigua o en altres dissolvents, perquè la sal solida es una estructura cristal•lina, es a dir, que els seus àtoms formen un enllaç iònic. Però si dissolem la sal en aigua, els seus ions (Na+ i Cl-) es poden moure lliurement. Per això quan apliques corrent elèctrica els ions es senten atrets per els pols
elèctrics, i la bombeta s’encén.

-Sempre hi havia un cable que feia bombolles, i sempre era el mateix.
El cable que feia bombolles era el que estava conectat en la part negativa de la pila.
La meva hipòtesis es que les bombolles es feien gracies a l’electricitat. Els electrons anaven al pol elèctric negatiu i s’embogien. Era com ficar l’aigua en un foc, perquè si agüéssim continuant fent allò, podríem haver observat, que el que passava amb l’aigua era que s’estava evaporant.

Luz Marina Bruni
3r ESO "B"

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

EXPERIMENT 1:CONSISTEIX EN CONNECTAR UNA BOMBETA A UNA PILA DE 4.5 VOLTS MITJANÇANT UN CABLE DE COURE.LA BOMBETA S'ENCÉN PERQUÈ EL COURE ÉS UN METALL CONDUCTOR I PERTANT S'ESTABLEIX UN ENLLAÇ METÀL.LIC.


EXPERIMENT 2:AQUEST EXPERIMENT CONSISTEX EN CONNECTAR UN CABLE DESDE EL POL POSITIU DE LA PILA CAP A LA BOMBETA,UN CABLE DES DEL POL NEGATIU DE LA PILA CAP A UN GOT AMB AIGUA I UN ÚLTIM CABLE CONNECTAT DESDE LA BOMBETA CAP AL GOT D'AIGUA,PERTANT A L'AIGUA TENIM DOS PUNTES DE CABLE.LA BOMBETA NO S'ENCÈN SENCILLAMENT PERQUÈ HI HA MOLT POC VOLTATGE,PERÒ SI TINGUÈSSIM MÈS VOLTATGE LA BOMBETA S'ENCENDRIA,PERQUÈ L'AIGUA ÉS CONDUCTORA (per això a les pel.licules quen llencem un secador a la banyera,la noia s'electocuta).


EXPERIMENT 3:CONSISTEIX EN DISSOLDRE SAL (NaCl)(clorur sòdic)EN UN GOT D'AIGUA I ENDINSAR DOS CABLES UN DES DEL POL POSITIU DE LA PILA I UN ALTRE DESDE EL POL NEGATIU I CONNECTATS A LA BOMBETA.
PODEM COMPROBAR QUE ENCARA UE ELS CABLES DE DINS DE L'AIGUA NO ES TOQUIN LA BOMBETA S'ENCÉN I DE L'EXTREM DEL CABLE DEL POL NEGATIU SURTEN BOMBOLLES.AIXÒ ES PRODUEIX PERQUÈ EL NaCl QUE ES UN ENLLAÇ IONIC,ES SEPARA EN Na+ Cl- TAMBÈ ANOMENATS ELECTROLITS (CONDUCTORS)I PER TANT CONDUEIXEN ELS ELECTRONS.DE L'EXTREM DEL CABLE ENDINSAT A L'AIGUA DEL POL NEGATIU, HI SURTEN BOMBOLLES,SENCILLAMENT,PERQUÈ PEL POL NEGATIU ÈS PER ON HI PASSEN ELS DELECTRONS I LES BOMBOLLES(GASOS)SÓN LA MANIFESTACIÒ D'AQUESTS ELECTRONS EN L'AIGUA.


CONCLUSIONS
L'AIGUA I EL CLORUR SÒDIC SÓN CONDUCTORS D'ELECTRICITAT

FRANCESC PERIAÑEZ
ALBERT ANDRÉS
:)

eduuu! ha dit...

El Miquel Clarós i l’Eduard Ares exposen:

En el primer cas que només hi ha aigua sola en el vas, la bombeta no s’encén, no perque l’aigua no sigui conductora, sino perque la potència de la pila és molt poqueta (té 4,5 volts), en canvi en l’escena de la pel·lícula l’objecte que cau sobre l’aigua conté un nombre més elevat de volts per tant té molta més potència i com que l’aigua com hem dit abans és conductora, la noia mor el·lectrocutada.

Quan hi tirem sal al vas i la barregem fins que quedi disolta estem fen una dissolució i estem barrejan els dos elements químics que componen la sal amb l’aigua. Aquests dos elements químic són el NaCl (clorur de sodi) que formen un compost químic. El Na és un element químic metàl·lic i el Cl és un element químic no metal·lic, juntament fan un enllaç iònic. El Na+ es convertirà en un catió i el Cl- es convertirà en un anió. Un cop introduits a l’aigua es separan. Alla a l’aigua els ions es desplaçaran i faran que el corrent sigui més fàcil de passar, per tant si n’hi han més cada cop serà més facil de passar la corrent és a dir, que si tirem més sal cada cop passarà més el corrent elèctric i consequentment la bombeta s’encendrà més.

El clau que fa bombolles és el clau conectat a la càrrega negativa i sempre és el mateix. Aquest es torna de color més fosc que l’altre i fa bombolles perque hi ha una reacció entre els electrons que arriben en aquell clau i l’aigua amb Clorur de Sodi (sal). També l’aigua es va tornant groga i després verda. Això és una reacció que té el clau amb l’aigua.

Joan ha dit...

- Quan nosaltres elaborem l’experiment utilitzem una pila de 4,5w. Aquest voltatge no és necessari alhora d’encendre la bombeta. Per altre banda, l’assecador té un voltatge de 220 w, molt més elevat que el de la pila. Per tant hi ha prou te potència per electrocutar la noia.

Per tant l’aigua si que és conductora de l’electricitat per diferents motius:
- La molècula d’H2O és bipolar, és a dir, els elements que queden carregats positivament( cediran electrons ) i els elements que estan carregats negativament ( rebran electrons ). Degut a aquesta distribució de càrregues, les molècules bipolars tenen importants propietats elèctriques.
- També si l’aigua no és destil•lada del tot sempre porta diferents tipus de sal. I la sal fa que l’aigua sigui conductora de l’electricitat.

El clorur de sodi és un exemple d’enllaç iònic. L’enllaç iònic consisteix en la unió d’ions, amb càrregues de signe contrari, per mitjà de forces de tipus electrostàtica. En el cas del NaCl cada àtom de sodi cedeix un electró a un àtom de clor. D’aquesta manera l’àtom de sodi es converteix en ió positiu, i el clor, en ió negatiu. Després els ions de Na+ i de Cl- es col•loquen ordenadament i formen una xarxa cristal•lina. Els compostos iònics ( NaCl ) tenen unes propietats. Aquestes propietats són les següents:
-Són sòlids a temperatura ambient.
-En estat sòlid no condueixen el corrent elèctric, però sí que ho fan quan estan dissolts o fosos
-Tenen alts punts de fusió i d’ebullició
-Són durs i trencadissos
-Ofereixen molta resistència a la dilatació
-Són molt solubles en aigua. Aquestes dissolucions són bones conductores de l’electricitat ( s’anomenen electròlits )

Un electròlit és una substància que condueix el corrent elèctric en dissolucions ( aigua i sal ) perquè en dissoldre’s produeix ions positius ( cations ) i ions negatius ( anions ) els quals són les espècies portadores del corrent elèctric a través de la dissolució. Per tant com més sal apliquem més corrent elèctric hi haurà.

Hi ha un clau que sempre fa bombolles i sempre és el mateix. Sempre és el clau que esta unit a través del cocodril amb el pol negatiu de la pila. Fa bombolles, ja que, el pol negatiu és el que surten els electrons i el pol positiu rep els electrons. Els electrons són els encarregats de que l’aigua faci bombolletes. Les bombolles són el gas hidrogen que es desprèn.

JOAN PRETER

gerard sala ha dit...

Per què no s'encèn la bombeta quan posem només aigua al got?
-Perquè en la pila que ens vau donar hi havia molt poca corrent;en les pel.lícules hi posen un secador , que rep la electricitat a través d'un endoll,el qual te molta corrent.I com tots sabem,l'aigua és conductora de l'electricitat.

Per què sí s'encèn quan afegim sal (NaCl)?
-la sal(NaCl)en entrar en contacte a l'aigua es disol.Com vam veure en la imatge al llibre,els Na+ i Cl-,que són els ions.

Com l'aigua conté aquests ions,amb càrrega elèctrica,la bombeta s'encendrà més.Té mes electricitat.
A mesura que hi anem afegint més sal,amb més potència s'encendrà la bombeta.

Per què hi ha un clau que sempre fa bombolles? És sempre el mateix clau? Què són aquestes bombolles?

-El clau que fa bombolles és el clau que està conectat al pol negatiu,i sempre serà així,ja que els electrons es comporten d'una manera "estranya i conflictiva" i aquesta reacció fa que surtin les bombolletes,les quals contenen gasos.

alex pedret ha dit...

* La bombeta no s'encèn perquè no hi ha prou energia,en la pila, la cual son 4,5 volts. Encanvi en la pel.licula el secador te multisima més energia per la cual l'energi circula per a l'aigua, de manera que la noia s'electroputa.

* Per què la sal conté ions, que són carrega elecrtica això ajuda a que l'electricitat circuli millor a través de l'aigua , llavors la bombeta s'encen.

* Per què està conectat al pol negatiu , i llavors agafa un color més fosc aixo vol dir que contenen més energia(negativa), i aquestes bombolles són bombolles de gas.


Això és tot!

unpeto a tuthom!:)

alex pedret ha dit...

* La bombeta no s'encèn perquè no hi ha prou energia,en la pila, la cual son 4,5 volts. Encanvi en la pel.licula el secador te multisima més energia per la cual l'energi circula per a l'aigua, de manera que la noia s'electroputa.

* Per què la sal conté ions, que són carrega elecrtica això ajuda a que l'electricitat circuli millor a través de l'aigua , llavors la bombeta s'encen.

* Per què està conectat al pol negatiu , i llavors agafa un color més fosc aixo vol dir que contenen més energia(negativa), i aquestes bombolles són bombolles de gas.


Això és tot!

unpeto a tuthom!:)

MarinikaaA' ha dit...

1. RESPOSTA: Perquè la pila tenia pocs volts, quasi no tenia energia, sinó s’hagués encés ja que l’aigua és conductora. Ja, perquè no és pas el mateix que posem una bombeta petita a un got d’aigua, que és caigui un assecador a la dutxa. Passa que hia ha molta diferència d’energia.

2. RESPOSTA: Perquè la sal és molt conductora. Quanta més sal, és lògic que s’encengui més.

3. RESPOSTA: Aquest era el pol negatiu, sempre és el mateix. No sabria dir perquè sortien les bombolles però vam fixar-nos que si treiem un cable d’un got, a l’altre got no hi sortien bombolles...

Ivan Mediavilla ha dit...

L'Ivan mediavilla i el Roger diuen:

1r. En la primera practica la bombeta no s'encenia a causa de que la bateria nomes era de 4,5 bolts, insuficient energia per que l'aigua fasi arribar de la pila a la bombeta la energia.


2n. La noia de les les pel.lícules s'electrocuta per que el asacador te molta mes potencia que la pila esmentada anteriorment.El que passa quan el assacador cau a l'aigua es que surten bombolletes.


3r. Quan afegim sal, la bombeta s'encen (mes sal mes llum) perque al posar la sal i desfer-se, la massa es destrueix i apareixen els ions,que facilitan que el corrent electric circuli per l'aigua.


4rt. Per que es el clau que transmet la enrgia mes facilment de l'aigua a la bombeta.El clau que sempre feia bombolles era el que estava conectat al pol negatiu.
Aquestes bombolles son energia que surt de la bateria de la pila i arriva fins a la bombeta.


Aixo es tot per avui he he he he!!!

Laia Girbau ha dit...

Al principi, tot hi que l'aigua és conductora de l'electricitat gràcies al seu distribuiment de càrregues, la bombeta no s'encén quan està en conntacte amb ella perquè la bombeta té un voltatge molt baix. En canvi, a les pel·lícules on hi ha una noia a la banyera, sí que passa el corrent amb soficient intencitat, com per electrucutar-la, ja que el secador té un voltatge molt més elevat que el de la bombeta.

En el segon pas de l'experiment, quan afegim sal (NaCl), la bombeta s'encén una mica pels efectes de l'elctrolit, és a dir, una susbstància, en aquest cas la sal (NaCl), que es descompon en ions quan es disolen en líquids i deixen passar energia elèctrica entre ells. Per aquesta raó, la bombeta s'encén una mica. Quan més sal hi afegim, l'electrolit està més abundant i l'energia passa millor entre ells.

Hi ha un clau que sempre fa bombolles perquè hi ha un alliberament d'hidrogen gas, i les bombolles són el resultat visible. Aquest hidrogen gas surt expulsat a l'exterior perquè després de que es produeixin un seguit de reaccions químiques, els àtoms es reorganitzen, i d'aquest reorganitzament, en surt hidrogen gas. El clau que sempre fa bombolles és el que va connectat al pol negatiu de la pila.

LAIA GIRBAU

Com sempre una mica tard, però a temps!

Oscar Calvet "woklts" ha dit...

Oscar Calvet "wok"
Alexander Sierra "negro flow"


amb l'aigua, no s'encenia la bombeta perquè no hi havien suficients Volts, en canvi en les pelicules si passa perquè el voltatge és massa gran, i l'electricitat passa forçadament. en canvi, amb sal la bombeta s'encen perquè el clorur de sodi a l'estar format per enllaços ionicos no conduïxen l'electricitat, és necessari que es trobin fosos o dissolts per l'aigua.
respecte a la pregunta del clau, si. sempre és el mateix clau a qui li surten bombolles. el clau del pol negatiu que és d'on surten els electrons. les bombolles que fa el clau negtiu, son bombolles de hidrogen.

Laia Girbau ha dit...

Al principi, tot hi que l'aigua és conductora de l'electricitat gràcies al seu distribuiment de càrregues, la bombeta no s'encén quan està en conntacte amb ella perquè la bombeta té un voltatge molt baix. En canvi, a les pel·lícules on hi ha una noia a la banyera, sí que passa el corrent amb soficient intencitat, com per electrucutar-la, ja que el secador té un voltatge molt més elevat que el de la bombeta.

En el segon pas de l'experiment, quan afegim sal (NaCl), la bombeta s'encén una mica pels efectes de l'elctrolit, és a dir, una susbstància, en aquest cas la sal (NaCl), que es descompon en ions quan es disolen en líquids i deixen passar energia elèctrica entre ells. Per aquesta raó, la bombeta s'encén una mica. Quan més sal hi afegim, l'electrolit està més abundant i l'energia passa millor entre ells.

Hi ha un clau que sempre fa bombolles perquè hi ha un alliberament d'hidrogen gas, i les bombolles són el resultat visible. Aquest hidrogen gas surt expulsat a l'exterior perquè després de que es produeixin un seguit de reaccions químiques, els àtoms es reorganitzen, i d'aquest reorganitzament, en surt hidrogen gas. El clau que sempre fa bombolles és el que va connectat al pol negatiu de la pila.

LAIA GIRBAU

Com sempre una mica tard, però a temps!

Francesc ha dit...

-en el primer cas, la bombeta no sencenia perquè la energia que deixava anar la pila, no era la suficient per arribar a la bombeta (que tenia 4,5 volts) en canvi, al secador hi han mes de 8000 volts mes que de sobres per donar-nos una bona sorpresa!

-en el segon cas, la sal (NaCl) te un enllaç iònic , que a pasar a contacte amb l'aigua es separa formant anions i cations i així, facilitant molt mes la conductivitat elèctrica.

-es una reacció quimica la cual la energia de el cantó negatiu de la pila i la reació quimica forma uns gasos que surten de forma negativa i embrutant l'aigua de color verd.


Francesc López

3r ESO "A"

Albika ha dit...

Lorena Cañas

Alba Masip

1.En la primera pràctica que vam fer conectar la bombeta mediant dos cables a la pila ( pila de 4,5W)i com dintre del cable hi ha coure, i el coure és conductor feia que s'ensengués la bombeta.

2.Conectavem la pila amb la bombeta i dos cables de coure i un cable que anava desde el got ple d'aigua fins la bombeta. I la bombeta no s'ensenia perqué l'aigua no és conductora.

3. Vam posar tres cullerades de sal en els 2 gots plens d'aigua i teniam 2 cables amb un clau a 2 de les puntes, i les altres puntes anaven a la pila llavors, en un dels gots on hi havia el cable am el clau, al voltant del clau feia un efecte eferbescent i l'aigua es tornava de color verd.

4. En l'ultima pràctica teniam només un got amb 3 cullerades de sal i els mateixos 2 cables amb els claus a la punta i els altres extrems conectats a la pila i consta que, només d'un cable surtia el mateix efecte eferbescent de l'altre pràctica. Però només dun cable, aixó és perqué el circuit estava "tancat".

Per tant, el cable que sempre fa bombolles és el que està conectat al pol negatiu.

albert ha dit...

Som l'Albert Nuñez i el Gerard Beltran, i ara redactarem la nostra hipotesi. En el primer experiment conetavem una bombeta als pols d'una pila de 4,5W amb dues pinces de ferro.Com a resultat, la bombeta s´encenia.Per tant,com a conclusio, sabem que la bombeta s´ences perque la pila esta carregada electricament, i aquesta carrega, viatga per les pinces que son conductores i arriba fins la bombeta i l´encen i és produeix un enllaç metal·lic.
En el segon experiment conectem una bombeta amb un pinça de ferro que va a parar a l´aigua d´un got.La bombeta també tenia una altra pinça que la conectava amb la pila.Per últim la pila es conectava amb l´aigua del got de forma que hi ha un circuit tancat.El problema de que la bombeta no s´encengui està en que la pila no te suficients volts i per tant com que l´aigua li envolta i inutilitza una part de l´energia que hi arriba de la pila l´energia no és prou potent i la bombeta no s´encen.
El tercer experiment, consisteix en el mateix que el segon, però l'aigua esta barrejada amb sal(NaCl).En aquest cas la bombeta s'encen, perqué hi ha un enllaç covalent(una sal), que en general també es bon conductor de l'electricitat.
En el quart i últim experiment,la pila estaba unida a dos gots, amb una pinça per cada got, i els dos gots estavan units per una pinça.
Cada pinça tenia un clau de ferro a la punta, dos dels quatre claus feien bombolles.
L'explicació de aquet fenómen es la seguent: L'energia que surt del pol negatiu de la pila fa bombolles, es com un circuit tancat. La energia negativa pasa al got d'aigua amb sal i fa bombolles, pero al haver-hi una altre clau, aquest absorbeix la energia negativa. Aquesta energia
pasa a l'altre got i produeix bombolles al clau, finalment l'altre clau absorbeix l'energia negativa i aquesta pasa a la pila, per tornar a começar el circuit.
Aquesta es la nostra reflexió.Hi em estat treballant durant una bona estona.

Anònim ha dit...

Ho de la duxa es xk ia mes electricitat k no pas am la pila de 4.5 bytes. Un secador en canvi te molta més carrega. La bombeta no sencen kuan nomes ia aigua xk la electricitat es mol debil i no te la suficient força. Amb la sal es la bombeta sencen xk la sal es bon conductor, i x aixo si afegim més sal la bombeta sencendra més i am més força. El clau k sempre fa bombolles es el k te la carrega positiva de la pila, i sempre soxida, i las bombolles k surten es xk el metall fa reaccio am laigua i la sal.

Àngela ha dit...

- Nosaltres, realitzem l'experiment amb una pila que té un voltatge de 4.5w, conseqüent de que la bombeta no funcioni (poc voltatge), en el cas de la noia que sempre s'electrocuta amb l'assecador que cau a l'aigua si que s'electrocuta perque el voltatge és molt més elevat que no pas el de la pila (220w.). Per tant sabem que l'aigua sí és conductora, ja que la seva molècula és bipolar, i cedeix i reb electrons que són els que transmet la pila o l'assecador...

-Quan afeguim Clorur de Sodi (NaCl),que és un enllaç iònic on Na (sodi) és un metall i Cl (clor) és un no-metall. Alguns enllaços iònics són solubles en aigua en que es separen els diferents ions que entre ells passa energia elèctrica. Per tant, quan més sal hi afeguim en el got d'aigua, hi hauran més ions que falicitarà la circulació de l'electricitat.

- En el tercer experiment vam observar que quan nosaltre conectem amb un cocodril al pol negatiu de la pila i l'altre extrem el col·loquem un clau a l'aigua, aquest clau, amb contacte a l'aigua, fa bombolletes. Aquestes bombolletes no és més que hidrogen gas que s'allibera un cop s'han ordanitzat tots els àtoms de la reacció, que és l'únic que nosaltres podem veure

Anna Font
Àngela Sabaté

pol ha dit...

- la bombeta no s'encén perquè la pila té molt poca potència (4,5 V). en canvi el secador té molta més potència perquè va conectat a la corrent de 220 V.
- la sal (NaCl) porta electrolits que són conductors igual que l'aigua. si a l'aigua li posem molta sal, hi haurà molts electrolits i per tant serà fàcil que hi circuli el corrent elèctric. al posar-hi electricitat la bombeta s'encendrà.
- i en el tercer i últim experiment, les bombolles es feien al voltant del clau que revia l'electricitat de de l'altre clau, i les bombolles eren l'afecte que tenia el corrent elèctric sobre el ferro.
per tant aigua amb la bometa i l'elctricitat de la pila no s'encen.
aigua + sal +la bombeta connectada amb la pila si que s'encen. la sal és sal de cuina que esta composta per un àtom de Sodi (Na), i un altre de Clor (Cl), i formen el clorur de sodi (NaCl).
pol.

jorgina ha dit...

En la primera pràctica que vam fer el meu grup al laboratori, nosaltres disposavem d'una pila de 4'5 volts, una bombeta i dos cables conectat cadascún a un pol diferent de la pila.
En aquest experiment em pogut comprovar que la bombeta no s'encenia ja que la pila era només de 4'5 volts i no tenia la suficient ensergia com per fer que la bombeta s'encengués.
-En el segon, experiment, conectavem la pila, a la bombeta i vam ficar els dos cables dintre d'aigua, i la bombeta no s'encenia ja que l'aigua es conductora, pero la bombeta tenia molts pocs volts.
-En el tercer experiment a l'aigua, i vam afegir 3 cullerades de sal i vam ficar dos claus a les puntes dels cables, podiem observar que un d'aquests dos cables feia bombolles al seu voltant, i aquest cables era el que estava conectat al pol negatiu de la pila.
-En el cuart experiment, vam ficar dos gots d'aigua amb 3 cullerades de sal, i els dos cables anaven de la pila un a cada got d'aigua, mentres que hi havia un altre cable que tenia una pinça a cada got, tabé podiem observar aqui que eren els pols negatius els qui feien les bombolles.
Per tal ara ja asbem que el pol que provoca les bombolles, serà sempre el pol negatiu.

ORIOL ha dit...

wenas!! ;)

1- La bombeta només amb aigua, no s'encenia perquè la potència de la pila no era suficient alta.

En les pel·lícules, la típica noia que mor electrocutada a la banyera, es perquè un aparell elèctric amb més bytes contacta amb l'aigua.

2- Però amb la sal disolta, es forma una dissolució homogènia.
Na+ i Cl- forman ions, i aquets ions, es diuen electrolits.
Amb aquets ions, la corrent pot pasar i aleshores encén la bombeta.
Per tant, com més sal afegim, mes energia.

3- El clau del pol negatiu (-), fa bombolles de gas perquè rep energia del pol positiu (+).

El pol negatiu, és sempre el que despren bombolletes.


ORIOL CLARÓS I MARÇAL OLIVÉ. =)

Fins una altree!!

nil parga valero =) ha dit...

1. La bombeta no sencen a causa de que estem traballan amb una pila que té una carrega de només 4,5 volts, i això no és suficient carrega perque la bombeta sencengui; en canvi, la noia de les pelicules s'electrucuta a causa de que la secadora esta cunectada els endolls que tenen molts més volts, i fa que l'aigua tingui sufucient condiuctivita per electrucuta algú.

2.Sí que sensen la bombeta perque hi ha una disulució de sal i aigua,
i aquet¡sts dos components són conductors i més quan estan junts, llavors quan posem els dos cables l'electricitat es condueix de cable a cable i fa que la bombeta sensengui. Si volem que la bombeta sencengui amb més força posem els dos cables al fons del got que la sal esta me concentra, acausa de que té tendencia a anar cap a baix.

3.Sempre fa bombolles al cable que està conectat al pol negatiu, a causa de que al pol negatiu atrau més al electrons, i aquests electrons has manifestan fen aquest tipus de bomboles d'un color "blanc apagat" que són gasos.

Nil Parga Valero
3r "B" Grup "A"

adria ha dit...

Quan posem només aigua no s'encen perque amb tan poc voltatge no es conductora pero amb mes si.
Doncs perque no es el mateix 4,5v que 220v que aleshores l'aigua si que es conductora.
Perque la sal fa de conductora de l'electricitat.
Era el pol negatiu perque era el que rebia l'electricitat. Si era sempre el mateix pol. Jo crec que era el oxid del clau.