dilluns, 1 de febrer del 2010

COMERÇ JUST, CONSUM RESPONSABLE.

Som els alumnes de tercer d’ESO, i durant uns mesos hem estat treballant el comerç just i el consum responsable. Hem volgut publicar un article a la revista de l’escola perquè creiem que el comerç just i el consum responsable és un tema que ha de sortir a la llum, perquè la gent el conegui i s’hi impliqui.

El comerç just és una alternativa de comerç que defensa la relació entre països del nord(compradors) i els països del sud (venedors i productors). El comerç just defensa els drets dels productors dels països del sud, majoritàriament de l’Àfrica i sudamèrica. Els treballadors estan molt explotats pels seus amos i no tenen unes bones condicions de treball.

Un altre tema molt important en el que intenta intervenir el comerç just és l’explotació infantil, ja que molts nens a partir dels cinc anys es tenen que ficar a treballar i per tant no poden estudiar.

L’altre tema importantíssim que defensa el comerç just són els maltractaments a les dones, tant a l’hora de treballar com a l’hora de viure. Moltes dones dels països del sud tenen que quedar-se treballant a casa amb els fills, perquè tenen molt poca llibertat.

A la nostra ciutat també podem trobar productes de comerç just per exemple al supermercat “Condis” o al “SorliDiscau”. En aquests supermercats trobareu productes com per exemple cacau, cafè o sucre.

Des de aquí demanem que col•laboreu amb el comerç just amb ONG’S com “Intermón Oxfam” ja que és una bona causa per ajudar a la gent pobre dels països del sud.


Joan Mas
David Pedret
Arnau Pascual

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo crec que teniu tota la raó hi tenim de ajudar als països del sud crear "Un món millor" i per que això es pugui dur a terme em de colaborar tots.