Al laboratori estudiareu, mitjançant tècniques de dissecció, diferents òrgans involucrats en la digestió dels aliments i absorció de nutrients. Aquest és l'enfocament de l'Anatomia que estudia els òrgans sencers amb les seves estructures i conexions amb d'altres òrgans i fins i tot amb d'altres aparells i sistemes. Tot òrgan està irrigat (conectat amb l'aparell circulatori) i inervat (conectat amb el sistema nerviòs), però també pot, per exemple, estar musculat si està dotat de motilitat. Una observació anatòmica ha de tenir en compte aquests aspectes. L'Anatomia s'ajuda, pel seu estudi, de tècniques diverses que permeten l'observació fins i tot "in vivo", com és el cas de les endoscòpies.
Tot seguit us ofereixo algunes vistes anatòmiques d'òrgans de l'aparell digestiu:
Laringe i Epiglotis, més laringe (aquest fa una certa impressió), part superior de l'aparell digestiu, vies superiors bis, estòmac, més estòmac, i més estòmac, Duodè, Colon, més colon amb biopsia (molt bona), Fetge en una pràctica de veterinària comparada (els comentaris dels alumnes són tremendussss; vosaltres ho fareu millor), Fetge I, II, IV, V.
La Histologia és la ciència que estudia els teixits que conformen les diferents organitzacions funcionals dites òrgans; però en aquesta ciència l'observació és indirecta, s'ajuda de microscopia i de manipulació dels teixits mitjançant talls i tincions que ens en permeten la visió d'unes estructures més íntimes que les que l'anatomia permet d'estudiar.
Aquí us incloc una visió histològica de l'aparell digestiu:
Esòfac, Epiglotis, Estòmac, Duodè, Duodè bis, Ili, Jejú, Colon, Fetge, Pàncreas; us incloc la Melsa perquè pogueu comparar...
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada