dilluns, 16 de febrer del 2009

DISSENYEU EL VOSTRE HABITATGE

Hola,

Amb aquesta petita unitat podreu dissenyar casa vostra. Abans de començar heu de tenir clares les mesures (7 per 12 metres=84 metres quadrats!!). Haurieu de ser capaços de encabir 3 habitacions, una cuina, un menjador i un bany!! Poder primer millor fer un petit croquis a un full i després passar-lo a l'ordinador. Heu de començar el vostre disseny pels tancaments (envans, portes i finestres). Després podreu posar-hi mobles!!

El pas final hauria de ser imprimir el dibuix, però, no podreu!!. El que podeu fer és pitjar el botó d'impressió a pantalla i desar el dibuix com un fitxer de paint

Aquí teniu l'enllaç.

Bona feina!

diumenge, 15 de febrer del 2009

Una mica més de digestió

En aquest enllaç expliquen ben clarament el diferent tracte que reben els hidrats de carboni, les proteïnes i els greixos en l'aparell digestiu. En anglès, però molt entenedor.

dilluns, 9 de febrer del 2009

Una ajuda per digerir les pràctiques

Al laboratori estudiareu, mitjançant tècniques de dissecció, diferents òrgans involucrats en la digestió dels aliments i absorció de nutrients. Aquest és l'enfocament de l'Anatomia que estudia els òrgans sencers amb les seves estructures i conexions amb d'altres òrgans i fins i tot amb d'altres aparells i sistemes. Tot òrgan està irrigat (conectat amb l'aparell circulatori) i inervat (conectat amb el sistema nerviòs), però també pot, per exemple, estar musculat si està dotat de motilitat. Una observació anatòmica ha de tenir en compte aquests aspectes. L'Anatomia s'ajuda, pel seu estudi, de tècniques diverses que permeten l'observació fins i tot "in vivo", com és el cas de les endoscòpies.
Tot seguit us ofereixo algunes vistes anatòmiques d'òrgans de l'aparell digestiu:
Laringe i Epiglotis, més laringe (aquest fa una certa impressió), part superior de l'aparell digestiu, vies superiors bis, estòmac, més estòmac, i més estòmac, Duodè, Colon, més colon amb biopsia (molt bona), Fetge en una pràctica de veterinària comparada (els comentaris dels alumnes són tremendussss; vosaltres ho fareu millor), Fetge I, II, IV, V.

La Histologia és la ciència que estudia els teixits que conformen les diferents organitzacions funcionals dites òrgans; però en aquesta ciència l'observació és indirecta, s'ajuda de microscopia i de manipulació dels teixits mitjançant talls i tincions que ens en permeten la visió d'unes estructures més íntimes que les que l'anatomia permet d'estudiar.
Aquí us incloc una visió histològica de l'aparell digestiu:
Esòfac, Epiglotis, Estòmac, Duodè, Duodè bis, Ili, Jejú, Colon, Fetge, Pàncreas; us incloc la Melsa perquè pogueu comparar...

REPRESENTACIÓ GRÀFICA D'HABITATGES

Hola, comencem crèdit nou i farem servir eines noves. Hem de ser capaços de descobrir quines necessitats volem satisfer amb l'habitatge i com hauria de ser aquest. Però primer hem de ser capaços d'entendre el plànol d'una casa. Per això cal tenir present dues coses (que segur que ja heu estudiat a visual i plàstica però que cal repasar).
  • Les vistes d'un plànol: alçat, perfil i planta. Aquí teniu una animació per ajudar-vos a recordar!!
  • L'escala. Els planols de habitatges amb que treballarem sempre es fan a escala. Sabeu llegir una escala?
  • Per últim, cal tenir present que hi han planols amb cotes

Per últim: farem servir un programa per dibuixar planols de habitatges. Es tracta d'un programa de dibuix vectorial. Aquí teniu un enllaç sobre com fer servir l'Autosketch.

Digerint el digestiu...

Anem a pams. Per repassar i ampliar (poquet) el que hem vist fins ara de digestió, us recomano visiteu "la motxilla de recursos del cos humà". Us caldrà clicar sobre l'icona de l'aparell digestiu. Els recursos són variats, des de videos a webquest. També és divers el nivell expositiu; alguns dels recursos són de primària, però feu-hi una ullada no sigui que...Els que fan referència a nutrició són prescindibles però potser us serveixen pel treball. Trobareu més videos interessants de l'aparell digestiu en el bloc de "les Ciències Naturals d'en Felip". Un dels millors que he trobat és aquest. Pels que tingueu nostalgia de la sèrie "Era se una vez la vida" doncs aquí teniu els videos corresponents a nutrició...jo trobo difícil de suportar la cosa teletubie però el contingut està bé i és clar. Hi ha tres entregues, crec. Les podeu buscar al Utube.

dimarts, 3 de febrer del 2009

Machine Vídeo Grup: materatzzis

Ei amics, us deixo el video que he fet sobre la nostre machine. Espero que us agradi JOAN